Opnieuw fraude met Pinot Noir in Zuid-Frankrijk

Cave Coursan ArmissanIn Zuid-Frankrijk is een nieuw geval van fraude met Pinot Noir ontdekt. De voorzitter en de directeur van de coöperatieve wijnmakerij van Coursan Armissan nabij Narbonne moeten vrijdag voor de correctionele rechtbank van Narbonne verschijnen, zo meldt de Midi Libre. De coöperatieve heeft 10.000 hectoliter vervalste Pinot Noir verspreid op de Franse markt. Daarnaast werden ook valse Merlot-, Syrah-, Cabernet sauvignon- en Sauvignon blanc-wijnen verkocht. In totaal zou het gaan om 135.000 hectoliter frauduleuze wijn. Eerder dit jaar werd er al een gelijkaardige fraude vastgesteld bij de coöperatieve Sieur d’Arques in Limoux. Maar in dat geval werden de vervalste wijnen geëxporteerd naar de V.S. De cöperatieve van Coursan verkocht de vervalste wijnen echter op de Franse markt. Het fraudemechanisme wel hetzelfde: goedkope landwijn wordt duurder verkocht als wijn van een duurdere wijnsoort. Naar verwacht wordt de zaak vrijdag wel ingeleid, maar direct voor verschillende weken uitgesteld voor nader onderzoek.

1 Reactie

  1. That is a LOT of fake wine. That seems like an awfully big gamble that not a single person buying that wine would be able to tell the difference, unless they’re somehow convinced that their cheap juice is on par with more expensive wines.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.