Zuid-Afrika doet water bij de wijn

De Commissie voor Wijn en Sterkedrank (Wine and Spirit Board) van Zuid-Afrika wil wijnboeren toelaten om water bij de wijn(most) te doen. Door de opwarming van de aarde bevatten de druiven meer suiker en dat leidt tot hoge alcoholgehaltes. Maar alcoholrijke wijnen zijn minder populair bij de consument, reden waarom ze in Zuid-Afrika nu hun wijnen tijdens de productiefase zouden willen aanlengen met water. De Zuid-Afrikaanse regering moet het voorstel van de Commissie nog goedkeuren. Dat zal wellicht gebeuren voor de oogst van 2012. Het aanlengen van wijnmost met water is verboden in de E.U. Het zou dus kunnen dat de Zuid-Afrikanen eerst moeten overleggen met Europa, om hun belangrijkste exportmarkt niet in gevaar te brengen.

2 Reacties

  1. Zo te zien is inmiddels wel een rode verkrijgbaar in Nederland. Zelf importeer ik een witte jerepigo. Neemt u contact met me op? dan help ik u naar het dichtstbijzijnde verkooppunt. Vriendelijke groet, Max Verkleij, Max Wijnimport, tel. 020 770 9555

  2. Het is een schande dat Afrika water bij de wijn moet doen omdat het alcoholgehalte te hoog zou zijn. Heb familie in Zuid Afrika wonen en ga ook geregeld naar Zuid Afrika toe, als ik daar ben dan drink ik altijd rode Jerepico wijn van pl/minus 17 % , en ook rode port, deze is voor mij grandioos lekker en zou willen dat deze ook in Nederland gekocht zou kunnen worden, helaas is dit dus niet het geval en moet ik als ik van Afrika naar Nederland terug ga 6 tot 8 flessen mee terug nemen.
    Mocht u een adres weten waar ik deze Jerepico wijn kan kopen dan hou ik mij aan bevolen.
    Groeten Cor Buijsman

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.