South Africa adds water to wine

The Wine and Spirit Board of South Africa proposes to allow vintners to add water to grape musts. Because of global warming the grapes contain more sugar, which leads to high alcohol levels. But alcohol-rich wines are less popular with consumers. That is why the South Africans want to water down their musts. The South African government has to approve the proposal. That will probably happen before the harvest of 2012. Diluting grape musts is prohibited in the EU. Therefore the South Africans must first consult with Europe, so as to not jeopardize their main export market.

2 Comments

  1. Zo te zien is inmiddels wel een rode verkrijgbaar in Nederland. Zelf importeer ik een witte jerepigo. Neemt u contact met me op? dan help ik u naar het dichtstbijzijnde verkooppunt. Vriendelijke groet, Max Verkleij, Max Wijnimport, tel. 020 770 9555

  2. Het is een schande dat Afrika water bij de wijn moet doen omdat het alcoholgehalte te hoog zou zijn. Heb familie in Zuid Afrika wonen en ga ook geregeld naar Zuid Afrika toe, als ik daar ben dan drink ik altijd rode Jerepico wijn van pl/minus 17 % , en ook rode port, deze is voor mij grandioos lekker en zou willen dat deze ook in Nederland gekocht zou kunnen worden, helaas is dit dus niet het geval en moet ik als ik van Afrika naar Nederland terug ga 6 tot 8 flessen mee terug nemen.
    Mocht u een adres weten waar ik deze Jerepico wijn kan kopen dan hou ik mij aan bevolen.
    Groeten Cor Buijsman

Comments are closed.