Clos Mogador Priorat Nelin 2006

  • Clos Mogador Priorat Nelin 2006 – Spanje, Catalonië, Priorat (9/10/2009)
    Merkbaar verbeterd tegenover vorig jaar: complexe neus van natte stenen, rijp fruit, kruidige honing en bloesems; in de mond rijp fruit, zoete honing, balancerende citrusachtige zuren en merkbare mineraliteit, met een kleine eiktoets. Nogal exotisch, maar niet vermoeiend. Anders. Zeer smakelijke witte wijn van René Barbier. Oa. verkrijgbaar bij Van Eccelpoel in Herentals voor 23,25 euro (93 ptn.)
  • (24/12/2008)
    Frisse, rijpe en kruidige gele en rode vruchten, mooie zuren, goed mondgevoel met merkbare invloeden van mineralen en een kruidige afdronk. Aangenaam anders. Lekkere witte wijn. Oa. verkrijgbaar bij Van Eccelpoel in Herentals voor 23,25 euro. (91 ptn.)
  • Een assemblage van 50% witte Grenache en de rest Marsanne, Roussanne, Macabeo (die samen met de Grenache rijpt), Viognier en tot 10% Pinot Noir. Voor het eerst gemaakt in 1999.