Franse bulkwijnmarkt stort in

Uit cijfers van Viniflhor (Office National Interprofessionnel des Fruits, des Legumes, des Vins et de l’Horticulture) blijkt dat de Franse markt voor bulkwijn het erg slecht deed in 2008. De Fransen verkochten vorig jaar 25,3% minder bulkwijn in volume en 2,45% in waarde. Bulkwijn staat in voor 21% (in volume) van de totale Franse wijnmarkt (mousserende wijnen uitgezonderd). De Franse export van gebottelde wijnen bleef vorig jaar stabiel in waarde, maar daalde sterk in volume (met 10,5%). De totale Franse wijnexport is goed voor 7,8 miljard euro. De Fransen importeerden vorig jaar meer wijn, vooral Spaanse bulkwijn, met een stijging van 25%. Spaanse bulkwijn is nu goed voor driekwart van de totale Franse wijnimport. De import van gebottelde wijnen daalde lichtjes met 1,5%. De Fransen importeerden wel meer Spaanse wijn in flessen (een stijging met 45%).