Zoete wijnen uit Touraine (Loire) voortaan zonder toevoeging van suiker

Vouvray en Montlouis-sur-Loire, de zoete witte wijnen uit Touraine in de Franse Loire-vallei, zullen voortaan worden geproduceerd zonder Chaptalisation (toevoeging van suiker). Het INAO is bezig met het herschrijven van alle Franse AOC-regels. Onder druk van de betere producenten uit Vouvray en Montlouis-sur-Loire wordt chaptalisatie voortaan verboden. Het was de betere producenten al langer een doorn in het oog dat concurrenten hun wijnen kunstmatig mochten zoeten. Montlouis-sur-Loire wil elke verrijking van de druivemost verbieden waarvan de potentiële alcoholgraad 15,5° overschrijdt. In Vouvray willen de wijnbouwers een beperking van de verzoeting van de druivenmost waarvan de potentiële alcoholgraad 10° overschrijdt, en een volledig verbod zodra de most een potentiële alcoholgraad van 15° overschrijdt.