Russische miljardair wil kost wat kost top wijndomein in Toscanië kopen

De Russische miljardair Roman Abramovich is nog steeds op zoek naar een top wijndomein in Toscanië nadat zijn eerder bod op Castello Banfi werd afgewezen, zo meldt Decanter. Abramovich is volgens Forbes de 21ste rijkste mens op de wereld en bezit bijna elf miljard euro. Eerder dit jaar bracht hij een bod in cash van 437 miljoen euro uit op Castello Banfi, een wijndomein in het Toscaanse Chianti dat eigendom is van twee Amerikaanse broers. De broers wezen het bod af en lieten weten geen enkel bod hoe hoog ook van Abramovich te zullen aanvaarden. Naar verluidt is Abramovich nu geïnteresseerd in drie topdomeinen uit het Toscaanse Montalcino, namelijk Argiano, Col d’Orcia en Il Poggione. Abramovich investeerde eerder al miljoenen ponden in de Engelse voetclub Chelsea.