Piper-Heidsieck en Charles Heidsieck verkocht aan kledingholding

Piper-HeidsieckDe Franse drankengroep Remy Contreau verkoopt zijn champagnehuizen Piper-Heidsieck en Charles Heidsieck volgens Decanter voor 400 miljoen euro aan de Societe Europeenne de Participations Industrielles (EPI), de holding van de Franse familie Descours, die vooral actief is in de kledingsector. EPI controleert de kledingmerken JM Weston, François Pinet, Bonpoint en Alain Figaret. De familie Descours is via zijn holding ook eigenaar van Château La Verrerie in de Côtes du Luberon. Piper-Heidsieck werd in 1785 gesticht, maar later opgesplitst in de aparte merken Piper-Heidsieck, Charles Heidsieck en Heidsieck Monopole, ondertussen onderdeel van Vranken Pommery. Volgens Reuters haalde de champagnedevisie van Remy Contreau in 2009/2010 een omzet van 97 miljoen euro, of 12 procent van de totale omzet van de Franse drankengroep. Maar de champagne maakte wel een verlies van 4 miljoen euro ten gevolge van de financiële crisis. EPI zou de huidige organisatie en staf van de merken grotendeels behouden. De familie Descours is volgens de Franse website Challenges.fr ruim 700 miljoen euro waard. De holding van de familie verloor wel fors geld met de financiële crisis van 2008. In 2007 bedroeg het familiekapitaal nog 1,2 miljard euro.