Fraude met lege wijnflessen in China

(c) almostincognito / used with permissionVan plan om binnenkort een fles Chateau Lafite Rothschild 1982 te kraken? Gooi de lege fles niet weg, want op de zwarte markt in Hong Kong kun je er tot 10.000 HKD (Hongkong Dollar) voor krijgen (ca. 900 euro). Dat beweert CNN in een artikel over wijnfraude in China. De lege fles wordt gevuld met goedkope wijn en verkocht of cadeau gegeven als zat er het echte spul in. Een fles Lafite Rothschild 1982 brengt in Hongkong en China ongeveer 4.000 euro op. Websites en wijnhandelaren in China bieden openlijk op lege flessen van zeldzame en dure wijnen. Om dit soort fraude tegen te gaan, vernietigen sommige eerlijke handelaren, veilinghuizen en wijnclubs uit Hongkong alle lege wijnflessen na een proeverij. Wijn vervalsen is big business in China. Volgens CNN zou vijf procent van alle wijn die in China te koop is, vervalst zijn. De Chinese wijnmarkt is 9,8 miljard euro waard.