Wijnfraudeurs staan terecht in Brugge

Wijnfraudeurs die 65 Belgische wijnliefhebbers voor 70.000 euro hebben opgelicht, staan momenteel terecht in de correctionele rechtbank van Brugge. Dat meldt Het Nieuwsblad. Twee Duitsers, twee Fransen, een Roemeen en een Belg verkochten goedkope wijn met valse etiketten als luxewijnen. Een man uit Kortrijk werd door de bende opgelicht voor 53.000 euro. In totaal zijn er 65 slachtoffers, goed voor 70.000 euro. De slachtoffers werden opgebeld vanuit een callcenter in Tunesië. De beklaagden die nu terechtstaan leverden de wijn en ontvingen het geld. Het gaat wellicht slechts om tussenpersonen. Volgens Het Laatste Nieuws werd een bejaarde adellijk vrouw uit Brugge vorige week 30.000 euro lichter gemaakt met goedkope wijnen. Een man uit Tielt is daarvoor gearresteerd. Ook hij werkte samen met het Tunesische callcenter. Volgens het Brugse parket lopen in ons land zeven onderzoeken naar wijnfraudeurs. Begin 2009 meldde het persagentschap Belga ook al dat er minstens 130 Belgen benadeeld waren bij een grootschalige wijnfraude. Ook toen werden goedgelovige consumenten in Brussel, Marche-en-Famenne, Namen, Hoei en Brugge opgebeld door callcenters uit Tunesië en Marokko en werd hun voorgespiegeld dat ze voor een prikje topwijnen konden kopen. In werkelijkheid waren het vervalste wijnen waarop grote winstmarges werden gemaakt, van 4 tot 33 keer de verkoopsprijs.

1 Reactie

  1. Men moet goed blijven opletten wat er aangeboden wordt. Omdat er voor wijn flinke bedragen betaald worden, is het voor vervalsers lucratief. Koop daarom altijd bij een vertrouwde wijnhandelaar. En zuinige Hollanders; het koopje van de eeuw bestaat gewoon niet.
    Ron Andes MV
    Register Wijntaxateur en Wijnmakelaar

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.