Megavino 2010 zet Languedoc-Roussillon centraal

Eind oktober 2010 vond de twaalfde editie plaats van de wijnbeurs Megavino. Dit jaar staat de Zuid-Franse wijnregio Languedoc-Roussillon in de kijker in Brussels Expo. De twaalfde editie telt tienduizend vierkante meter tentoonstellingsruimte, 280 exposanten uit 23 verschillende landen en stelt meer dan tienduizend wijnen voor.
Languedoc-Roussillon, dat dit jaar centraal staat op de beurs, is de oudste en grootste wijnstreek van Frankrijk. Ze strekt zich uit van Nîmes en de Pont du Gard tot Perpignan en de Spaanse grens. Op de centrale Languedoc-Roussillon stand kun je enkele honderden wijnen uit de streek proeven en ontdekken. Iedere dag zal er ook een “happy hour” zijn op de stand, waar streekproducten gekoppeld zullen worden aan typische wijnen.
Frankrijk blijft net zoals vorig jaar een blikvanger, want ook alle andere wijnstreken uit dat land zijn dit jaar opnieuw aanwezig in Brussel. Nieuw is het centraal Italiaans paviljoen dat de meest uiteenlopende regio’s groepeert en een apart paviljoen voor de Aosta vallei dat voor het eerst zijn opwachting maakt. Andere nieuwkomers zijn het Argentijns paviljoen, Roemenië en zelfs Moldavië. Veder vind je er wijnen uit Spanje (met veel aandacht voor Cava), Chili, Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, België en Portugal.
Het sterkedrankenpaviljoen Megaspirits dat vorig jaar voor het eerst aanwezig was, wordt dit jaar nog uitgebreid tot 150 vierkante meter. Whisky is met tal producenten heel sterk vertegenwoordigd, maar ook wijnafgeleiden zoals cognac, armagnac, grappa, marc of andere destillaten krijgen een plaats.

Praktische informatie

Openingsuren: Vrijdag 22/10 18-23 u; zaterdag 23/10 12-20 u; zondag 24/10 10-19u; maandag 25/10 10-18 u.

Toegangsprijs: 10 euro, degustatieglas en catalogus inbegrepen.