Grootschalige wijnfraude in Bourgogne

Vorig jaar heeft een “bekende” wijnmaker uit Bourgogne 2.500 hectoliter Bourgogne-wijn voor een totale waarde van 2,135 miljoen euro doen verdwijnen uit zijn rekeningen. Dat hebben de douaneautoriteiten van Bourgondië deze week laten weten. De fraude werd op 18 mei vorig jaar ontdekt bij een douanecontrole van de boekhouding van de wijnmaker. De rekeningen voor oogst en productie bleken niet te kloppen. De regiodirecteur van de douane heeft de fraude gemeld aan het Franse ministerie van Justitie en wil dat het tot een vervolging komt. “Het gaat om een aanzienlijke hoeveelheid wijn en de fraude werd uitgevoerd door iemand die erg bekend is en waarvan we het goede voorbeeld mogen verwachten,” aldus nog de directeur. De naam van het domein of de wijnmaker wilde hij echter niet vrijgeven.