Studie: Wine.com beste wijnverkoopsite

Wine.com homepageVolgens de e-Performance Barometer 2009 van de Franse professor Grégory Bressolles (Bordeaux école de management) is Wine.com (USA) de beste wijngerelateerde e-commerce site in Frankrijk en in de wereld. Bresolles stelde de resultaten van zijn studie voor op Vinexpo 2009 in Bordeaux. De Barometer werd voor de tweede keer georganiseerd. 28 sites, twintig buitenlandse en acht Franse, werden op zeven verschillende criteria beoordeeld door een internationaal panel van drieduizend internauten. De zeven beoordelingscriteria zijn informatie, veiligheid en respect voor de privacy, klantenbeheer, gebruiksvriendelijkheid, aanbod, personalisatie, betrouwbaarheid en ontwerp. Op de tweede plaats na Wine.com prijkt de eveneens Amerikaanse site Winechateau.com. Derde in de rangschikking is de Franse site Vinatis.com. Uit de studie blijkt ook dat de koper van wijnen via het internet meestal man is (67 %), ouder dan 35 jaar (60 %), hoger opgeleid (20 %) en minstens vijf aankopen per jaar doet en vaak 10 tot 20 euro of meer per fles besteedt. De verkoop van wijn via het internet stijgt volgens Grégory Bressolles jaarlijks met dertig procent.