Bruisende Schorpion beste Belgische wijn in 2009

Schorpion Zwart Bruisend etiketDe Professionele Vlaamse Sommeliers verkozen de mousserende wijn Schorpion Zwart Brut Bruisend tot beste Belgische wijn van 2009. De wijn wordt gemaakt door Hasselaar Wilfried Schorpion (44) met druiven van een wijngaard van twee hectaren in Vliermaal (Kortessem). De wijngaard is voor tweederde aangepland met Chardonnay en voor de rest met Pinot Noir en Pinot Blanc. De productie bedraagt bijna zevenduizend flessen. Het is de eerste keer dat Wilfried Schorpion met zijn wijn een prijs wint. Schorpion Zwart Brut Bruisend is een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode, dus net zoals bij champagne met tweede gisting op fles. Het proefpanel van de Professionele Vlaamse Sommeliers scoorde de Schorpion Zwart Brut Bruisend 90/100. Nummer twee, Meerdael Chardonnay, en nummer drie, Uylenberger Regent 2007, ontvingen 88/100 punten. Het is de vierde keer dat de vzw een Belgische wijn van het jaar uitkiest.

Schorpion Wijngaard Vliermaal Kortessem België
De wijngaard in het Belgische Vliermaal met de druiven voor de Schorpion Zwart Brut Bruisend (foto: Wilfried Schorpion)