Belangenvereniging Rhône-wijnen vergeet Châteauneuf in advertentie

AOC Rhône advertentie BelgiëInter Rhône, de federatie van wijnproducenten en wijnhandelaren uit de Franse Rhône-vallei, voert momenteel een reclamecampagne in de Belgische pers. De advertentie vermeldt alle AOC’s van de Rhône-vallei… met twee uitzonderingen. Dat Château Grillet, een van de kleinste Franse AOC’s (slechts 3,8 ha uitsluitend witte wijn), niet wordt vermeld, kunnen we nog enigszins begrijpen. Onbegrijpelijk is echter het weglaten van de AOC Châteuneuf-du-Pape, naast Hermitage en Côte-Rotie een van de belangrijkste in de ganse Rhône-vallei. Misschien heeft er iemand bij Inter Rhône te diep in het glas gekeken? Smaken verschillen, maar wij vinden de advertentie met de bloedrode olifant in elk geval spuuglelijk. Het weglaten van een van de belangrijkste Franse cru’s is daarmee vergeleken maar een kleine fout. Bij navraag bij een bron in Châteuneuf die liever anoniem blijft, blijkt dat de wijnboeren in Châteuneuf niet wilden bijdragen aan de advertentiecampagne. Inter Rhône heeft daarop blijkbaar besloten deze AOC niet te vermelden in de advertentie. (Klik op de advertentie om ze in het groot te zien.)