Nieuw smaadproces tegen Amerikaanse wijncriticus Robert M. Parker

Robert ParkerHanna Agostini heeft in een Parijse rechtbank opnieuw klacht neergelegd wegens smaad tegen haar voormalige werkgever, de invloedrijke Amerikaanse wijncriticus Robert M. Parker.  De klacht wordt behandeld door onderzoeksrechter Nadine Berthelemy-Dupuy. Een Parijse rechtbank veroordeeld Parker in maart 2008 al een keer tot een boete van $2.820 na een eerste klacht wegens smaad van Agostini. De nieuwe klacht komt er nadat Parker op zijn website had geschreven dat Agostini “could end up stagnating in prison” en ook omdat hij de straf die ze riskeert verkeerd zou hebben voorgesteld. Agostini zelf moet nog voor de rechter in Bordeaux verschijnen op beschuldiging van fraude. In die zaak is ook de ondertussen failliete Belgische wijnhandelaar Geens betrokken. Agostini ontkent elke betrokkenheid. Parker’s voormalige medewerkster schreef al een boek over Parker getiteld Robert Parker, Anatomie d’un mythe.