Elzas-topdomein Trimbach gaat nu toch Grand Cru produceren

Trimbach, een topwijndomein uit de Elzas, gaat nu toch een Grand Cru wijn produceren. Trimbach is samen met enkele andere topdomeinen uit de streek erg kritisch over het Grand Cru-systeem in de Elzas. Door de jaren heen is het areaal van de meeste Elzasser Grand Cru’s omwille van politieke redenen enorm uitgebreid. Veel van de wijngaarden verdienen die status niet volgens tal van critici. Trimbach heeft volgens Decanter echter een nieuwe deal gesloten met het Couvent de Ribeauville en verwerft nu de controle over alle wijngaarden van het klooster. 2,7 ha van in totaal 7,6 ha wijngaarden van het klooster liggen in de Grand Cru Geisberg (vooral Riesling, met een kleine hoeveelheid Muscat). Een halve ha ligt in de Grand Cru Kirchberg (Pinot Gris) en de overige 4,4 ha zijn verspreid over de Rotenberg, Ellenweiher, Lutzelbach en Rittloch wijngaarden (beplant met Riesling, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc en Pinot Noir). Trimbach kocht twintig jaar lang druiven uit de Geisberg voor zijn Cuvee Frederic Emile. Het domein zal nu waar van toepassing de Grand Cru vermelding gebruiken op de nieuwe wijnen die het gaat produceren met de druiven uit de pas verworven wijngaarden.

Domaine Trimbach