Megavino viert tiende verjaardag met Spanje als gastland

Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 oktober 2008 vindt in Brussels Expo (Paleis 3) de tiende editie van het wijnsalon Megavino plaats. Dit jaar is Spanje het gastland. Het startschot van de editie 2008 wordt vandaag gegeven met het online gaan van een gloednieuwe website: www.megavino.be.

Tien jaar geleden telde de eerste Megavino een dertigtal standjes op duizend vierkante meter tentoonstellingsruimte. De tiende editie gebruikt tienduizend vierkante meter, met plaats voor 270 exposanten uit 23 wijnlanden. Vorig jaar werd Megavino bezocht door 20.000 liefhebbers en vakmensen. In oktober zullen voor het eerst ook Algerije, Mexico, Canada en zelfs Brazilië een landenpaviljoen hebben.

Op maandag 20 oktober is het salon voorbehouden aan vakmensen. Zij kunnen dan deelnemen aan tientallen masterclasses en topproeverijen.

Tien jaar geleden telde de eerste Megavino een dertigtal standjes op duizend vierkante meter tentoonstellings-ruimte.Spanje zal een landenpaviljoen van 600 vierkante meter neerpoten, met zestig exposanten uit alle Spaanse wijnregio’s. Spanje is in ons land in nauwelijks vijf jaar tijd het derde belangrijkste consumptieland geworden (na Frankrijk en Italië). Het geïmporteerde volume Spaanse wijn steeg de voorbije twee jaar met 51,2%, goed voor een totaalvolume van om en bij de 14 miljoen flessen. Het grootste succes lijkt weggelegd voor de Spaanse Cava (mousserende wijn) die haar aandeel het voorbije jaar zag verdrievoudigen.

Op vrijdagavond 17 oktober is er op Megavino een speciaal event gericht op jongeren. Meer dan duizend jongeren zullen in een speciale loungezaal kunnen kennismaken met hippe en trendy wijnen, speciale verpakkingen en etiketten, wijnen met minder alcohol en calorieën, én op een verantwoorde wijze leren omgaan met alcohol en wijnproeven. Een speciaal aangepaste verlichting en een dj gespecialiseerd in loungemuziek zorgen voor de nodige stemming.

Megavino 10 jaar

Ook de verkiezing van de ‘Beste Belgische wijn’ is een première. Verschillende proeverijen van Belgische wijnen werden reeds veelvuldig georganiseerd, maar voor het eerst worden de wijnen van bij ons beoordeeld door een jury van uitsluitend buitenlandse gereputeerde wijnmakers en oenologen.

Megavino 2008 in de praktijk

10e editie Megavino van vrijdag 17 tot en met maandag 20 oktober 2008

Brussels Expo, Paleis 3

Openingsuren:

Vrijdag 17/10 van 18 tot 23u00

Zaterdag 18/10 van 12 tot 20u00

Zondag 19/10 van 10 tot 19u00

Maandag 20/10 van 10 tot 18u00

Toegang: 10 euro, degustatieglas en beurscatalogus inbegrepen

Verslag editie 2008.