Italiaanse rechter laat verkoop Nazi-wijn toe

Fuehrer wijnIn september nam de Italiaanse politie 20.000 flessen Nazi-wijn van de Italiaanse wijnproducent Alessandro Lunardelli (Friuli) in beslag. Lunardelli produceert wijnen met ‘historische’ etiketten. In de reeks zijn er flessen met afbeeldingen van Hitler en andere Nazi-figuren, Benito Mussolini, Stalin, Che Guevara en Napoleon. De zogenaamde ‘Führerwein’ toont niet alleen Hitler in allerlei poses, maar ook Nazi-slogans zoals ‘Sieg Heil’. Liefhebbers kunnen via een code op de website van Lunardelli de gewenste afbeelding op de wijn van hun keuze laten plakken. Een Italiaanse rechter heeft nu beslist dat de politie de wijn moet teruggeven aan Lunardelli en dat niets de verkoop ervan in de weg mag staan. Dat meldt de Corriere della Sera. Eerder al nam de Italiaanse politie Mussolini-wijn van Lunardelli in beslag en ook toen besliste een rechter dat de wijn toch mocht worden verkocht.