Recordhoeveelheid Champagne in 2007

In 2007 zullen er meer flessen Champagne worden geproduceerd dan ooit te voren, zo blijkt uit cijfers van de CIVC. De oogst was omvangrijk, met een gemiddelde opbrengst van 14.000 kg/ha. Dat is echter niet méér dan tijdens de recordoogsten van 1982 en 1983. Het gebied waarin Champagne mag worden geproduceerd, is echter ondertussen fors uitgebreid. Daardoor zullen er wellicht bijna 33.000 flessen worden geproduceerd, lichtjes meer dan in 1994, het vorige recordjaar en fors meer dan in 1982 en 1983, toen er rond de 24.000 flessen werden geproduceerd. De recordhoeveelheid volstaat overigens niet om te voldoen aan de groeiende vraag naar Champagne. De Fransen gaan daarom het aantal dorpen dat tot de Champagne-appellatie behoort binnenkort nog uitbreiden. De INAO heeft ook nieuwe maximum oogsthoeveelheden ingesteld bij wijze van experiment. Maximaal mogen er nu 15.500 kg/ha druiven worden geoogst. Welke gevolgen dit alles zal hebben voor de kwaliteit van Champagne valt nog af te wachten.