Carrefour legt Zuid-Afrikaanse Fair Trade wijn in de rekken

Carrefour, GB en Express nemen naar aanleiding van de Week van de Fair Trade (3-13 oktober) wijnen van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Thandi op in het gamma. De wijnen van Thandi waren wereldwijd de eerste wijnen die het Fair Trade keurmerk ontvingen. Het wijnhuis werkt voor de productie van zijn wijnen samen met lokale producenten. Zo’n 300 families uit verschillende gemeenschappen zijn verbonden met Thandi, dat op deze manier een belangrijke sociale rol vervult. Thandi is immers niet gewoon een afnemer, maar biedt belangrijke ondersteuning inzake productieprocessen, opleiding, versterken van de sociale positie, enz. De families die voor Thandi produceren zijn trouwens medeaandeelhouder. In Carrefour, GB en Express zullen de volgende twee wijnen van Thandi verkrijgbaar zijn:

Thandi Chardonnay / Chenin (Wit)

De Thandi Chardonnay / Chenin is een witte wijn met 52% Chardonnay en 48% Chenin Blanc. Deze wijn kan volgens Carrefour perfect geserveerd worden bij gegrilde vis of gebraden kip.

Thandi Shiraz Cabernet Sauvignon (Rood)

De Cabernet Sauvignon verbleef 9 maanden op Franse eik. Voor de Shiraz werden krullen van Franse en Amerikaanse eik gebruikt. Deze wijn komt volgens Carrefour tot zijn recht bij een brede waaier aan vleesgerechten.