Terre Cortesi Moncaro Rosso Conero Reserva Vigneti del Parco 2000

2000 Terre Cortesi Moncaro Rosso Conero Reserva Vigneti del Parco – Italy, Marche, Rosso Conero (5/1/2006)
Opened 18:00 from cellar. The nose is rather closed; there’s a small burnt element to it, with underlying spicyness. On the palate the black fruit intermingles with spices, a dose of wood and black coffee. Nice acidity. Rather balanced wine, still young. A serious wine in need of some more bottle age. At the end of the tasting the wine began to fall apart a bit though and became more tannic and acidic. (89 pts.)

Initieel gesloten neus, met een gebrande toets en hint van specerijen. In de mond vermengt zwart fruit zich met specerijen, een dosis hout en zwarte koffie. Mooie zuren. Gebalanceerde, nog jonge wijn. Heeft wellicht nog wat flesveroudering nodig, hoewel deze wijn op het einde van de proeverij begon uit elkaar te vallen en meer tanninerijk en zurig werd. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen voor ca. 14 euro.

Posted from CellarTracker