Britse supermarktketen laat zwangere vrouwen wijn proeven

De Britse supermarktketen Tesco wil zwangere vrouwen inzetten als wijnproevers. Iedereen die al een zwangerschap van dichtbij heeft meegemaakt weet dat zwangere vrouwen veel gevoeliger zijn voor allerlei geurtjes en smaken. Bij Tesco hebben ze dat ook gemerkt, hoewel wetenschappers tot nu toe geen verklaring noch bewijs voor deze supergevoeligheid vonden. Niettemin wil Tesco binnen de zes maanden proefpanels van zwangere vrouwen laten helpen bij de selectie van te verkopen wijnen. Kritikasters vinden het geen goed idee om zwangere vrouwen aan te zetten tot het drinken van alcohol. Dat is volgens een Tesco-woordvoerder ook niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat de vrouwen de wijn zullen proeven, niet drinken. Proeven kan uiteraard perfect zonder te slikken.