Crisis in Bourgogne is voorbij

bourgogne flessenHet Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB) meldt dat de export van Bourgogne-wijnen in 2010 opnieuw zijn normale niveau bereikte. Na amper drie jaar lijkt de crisis in Bourgogne dus al voorbij. De records van 2007 werden in 2010 niet gehaald, maar een export van 89,2 miljoen flessen betekent toch een stijging van 13,5% tegenover 2009. De omzet steeg zelfs 16% naar 576 miljoen euro, een cijfer dat in het verleden maar drie keer hoger lag. Vooral de witte wijnen doen het goed, met een stijging van 18%. Chablis kan daar het meeste van profiteren. Ondanks de terugloop van de export in 2008 en 2009 zijn de wijnvoorraden in de Bourgognekelders bijna niet gestegen. Bourgognewijnen raken meer en meer in trek in Azië en dan vooral in Hongkong en China. China is nu al de negende belangrijkste exportmarkt voor Bourgogne, met een omzet van 16,5 miljoen euro en een export van 1,3 miljoen flessen.