Belgische wijnmaker wint Decanter Award

Het Britse wijnmagazine Decanter geeft in het maart 2011-nummer de hoogste onderscheiding aan een wijn van de Belgische wijnmaker Dirk Hoet. Het proefpanel van Decanter bedenkt de Mas de les Pereres Nunci Costero 2004 met vijf sterren en een Decanter Award. De wijn krijgt bovendien de op een na hoogste puntenscore van alle geproefde wijnen uit Priorat en Montsant, namelijk 18,8/20. Het oordeel luidt: “Lang en complex met een stijlvolle terroir-expressie.” Alleen de Cellers Can Blau Mas de Can Blau Montsant 2007 scoort met 18,9/20 ietsje hoger. In totaal krijgen vier wijnen uit Priorat en Montsant een Decanter Award. Naast de Costero en Mas de Can Blau zijn dat nog de Celler Prior Pons Priorat 2007 en de Scala Dei Cartoixa Priorat 2006. Het proefpaneel, bestaande uit John Radford, David Bird MW, Beverly Blanning MW, Ben Henshaw, Annette Scarfe, Sarah Jane Evans MW, Xavier Rousset MS en Mike Ritchie MW, proefde in totaal 144 wijnen uit Priorat en Montsant. De wijnen van Dirk Hoet worden bij ons verdeeld door La Buena Vida. De Costero 2004 kost €36.