Mouton Rothschild 2008 etiket ontworpen door Chinese kunstenaar

Mouton Rotschild 2008
Mouton Rotschild 2008

Het etiket van Château Mouton Rothschild 2008 is ontworpen door de Chinese kunstenaar Xu Lei. Mouton Rotschild selecteert sinds 1945 telkens een andere kunstenaar die het etiket mag ontwerpen. Het is nog maar de tweede keer dat een Chinese kunstenaar wordt gekozen. Het etiket van Mouton Rotschild 1996 werd ontworpen door de Chinese kalligraaf Gu Gan. Xu heeft een ram getekend die bovenop een rots staat. De ram is het embleem van Château Mouton Rothschild. Dure Bordeaux-wijnen worden steeds meer gekocht door rijke Chinezen. Niet alleen Mouton Rothschil speelt daar op in met zijn nieuwe etiket. Ook de concurrentie tracht een graantje mee te pikken. Château Lafite, naar verluidt de populairste wijn bij rijke Chinezen, zal in 2008 op zijn fles een verhoogd Chinees symbool ‘8’ afdrukken. De 8 is blijkbaar een gelukbrengend symbool in de Chinese traditie. Hoewel de wijn nog moet gebotteld worden, steeg de prijs van een fles Lafite na de aankondiging op twee dagen tijd met 17%, aldus Live-ex, een online veiling voor dure wijnen.