Azienda Agricola Matteo Correggia Roero Roche D’Ampsej 2004

Matteo Correggua Roche d'Ampsej Roero2004 Azienda Agricola Matteo Correggia Roero Roche D’Ampsej – Italië, Piemonte, Alba, Roero DOC (10/31/2008)

Rode en zwarte bessen en zoete specerijen op de balsamische neus. Kirsch, rood fruit, kruidig hout en verfrissen zuren in de nog primaire mond. Evolueert positief in het glas, met meer rood en donker fruit in de dieper wordende mond. Dit is nog heel jong en heeft nog verschillende jaren flesrust nodig. Blind geproefd zou ik dit verwarren met een goede Barbaresco-cru. Deze 100% Nebbiolo uit de Piemontese DOC Roero wordt gemaakt sinds 1996. De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 10.000 flessen, afkomstig van een 330 meter hoge wijngaard van drie hectaren, gelegen in Canale. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud. De wijn rust 14 à 18 maanden in vaten van nieuwe eik en nog eens vier à zes maanden in inox-vaten voor botteling, waarna hij nog eens 12 maanden in de fles rust voor hij op de markt komt. Verkrijgbaar bij Wine-Art in Mol voor ca. 35 euro. Niet goedkoop, maar zijn prijs zeker waard op voorwaarde dat je deze wijn nog een tijdje in de kelder laat rusten. (91 ptn.)