Domaine les Hautes Cances Côtes du Rhône Tradition Rouge 2005

Gesloten neus en mond op de eerste dag, hoewel er duidelijk goed materiaal aanwezig is. De tweede dag is de wijn meer open. Vlees, specerijen en peper op de neus. Zwart fruit, specerijen, kirsch en peper in de mond. Gebalanceerd, maar nog (te) jong. Gestructureerde wijn die nog wat flesrust behoeft, zeer goede prijskwaliteitverhouding. Verkrijgbaar bij Wijnhuis Les Côtes voor 6,15 euro. (88 pts.)

De wijnstokken voor deze wijn zijn gemiddeld 40 jaar oud en worden geoogst met een rendement van 40 hl/ha. Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan, en Cinsault wisselen in verhouding naargelang het jaartal. De druiven worden manueel geplukt en volledig ontrist. De wijn rijpt twaalf maanden op eikenhouten bourgognevaten en wordt ongefilterd gebotteld.