In de San Daniele – heerlijk Italiaans eten met mooie wijnen: Vinotopia Nieuwsbrief 25/02/2008

Vinotopia Nieuwsbrief 25/02/2008

Nieuwe proefnota’s op Vinotopia:

19/12/2007 In de San Daniele – heerlijk Italiaans eten met mooie wijnen

Pierre had het idee bedacht om eens met een aantal wijnvrienden samen te komen in een van zijn favoriete waterputten, het restaurant San Daniele, vlak bij de Basiliek van Koekelberg. Wel, het was voor mij een ontdekking, en makkelijk van het beste Italiaans dat ik al buiten Italië mocht proeven. Bovendien is de wijnkaart erg leuk, met een mooie selectie van vooral Italiaanse wijnen aan erg redelijke prijzen voor België. Die avond hadden we eigen flessen bij, maar hebben we ook een paar prachtige exemplaren van de kaart genuttigd. Erg leuke avond, erg symathieke tent, een absolute aanrader. Restaurant San Daniele, Keizer Karellaan 6, B-1083 Ganshoren (Brussel). Naast het fantastische eten, allemaal eenvoudig maar perfect klaargemaakt met prachtige ingrediënten, was er een mooie selectie van wijnen, met twee usual suspects als wijnen van de avond: Dom Pérignon 1996 en Ornellaia Masseto 2001… Maar ook de 2 Barolo’s speelden op niveau, en de Dagueneau Silex 2002 was in topvorm. Pierre, dat mag je nog eens organiseren!

Alle nota’s te vinden op:

http://www.vinotopia.be/vinolink.asp?proeverijnummer=117&foto=sandaniele&whichasp=tn_1_proeverij

De geproefde wijnen:

[1] – NV Champagne Extra Brut – Larmandier-Bernier (Champagne – Champagne)

[2] – 1996 Dom Pérignon – Moët & Chandon (Champagne – Champagne)

[3] – 1998 Cuvée En Chailloux – Didier Dagueneau (Loire – Pouilly fumé)

[4] – 2002 Cuvée Silex – Didier Dagueneau (Loire – Pouilly fumé)

[5] – 1999 Saumur Le Gory – Château Yvonne (Loire – Saumur)

[6] – 2000 Meursault Désirée – Domaine des Comtes Lafon (Bourgogne – Meursault)

[7] – 1995 Laville Haut-Brion – Château Laville Haut-Brion (Bordeaux – Pessac-Léognan)

[8] – 1996 Barolo Bric del Fiasc – Paolo Scavino (Piemonte – Barolo)

[9] – 1999 Barolo Brunate – Enzo Boglietti (Piemonte – Barolo)

[10] – 2003 Sassicaia – Tenuta San Guido (Toscana – Bolgheri)

[11] – 2001 Masseto – Marchese Ludovico Antinori (Toscana – Bolgheri)

Je kan ook rechtstreeks op de gratis Vinotopia nieuwsbrief inschrijven door een mailtje te sturen naar info@vinotopia.be, dan krijg je deze berichten rechtstreeks in je mailbox. Deze en vele andere proefnota’s zijn te vinden op www.vinotopia.be. Alle reacties welkom!

Beste groeten,

–Michiel Carpentier