‘Arsenal’-oplichters stelen wijn ter waarde van 1,5 miljoen euro

Oplichters die zich uitgaven als stervoetballers van de Engelse voetbalclub Arsenal hebben voor bijna 1,5 miljoen euro wijnen gestolen van Franse luxehotels. Dit meldt de Britse boulevardkrant The Sun. De oplichters boekten vanuit Londen kamers in Franse luxehotels onder de naam van Arsenal-sterren Thierry Henry en William Galas. Vervolgens lieten ze zich dure wijnen toesturen omdat die zogezegd niet in Engeland verkrijgbaar waren. De bestellingen werden per fax bevestigd op nagemaakte documenten van de Royal Bank of Scotland. Vijftien Franse luxehotels in Parijs, Bordeaux, Nice, en de Champagne-streek zouden volgens de Sun klacht hebben ingediend bij de Franse politie. Met de fraude is 1 miljoen Britse pond gemoeid of iets meer dan 1,46 miljoen euro.