Sangenis I Vaqué Priorat Vall Por 2003

2003 Sangenis I Vaqué Priorat Vall Por – Spain, Catalunya, Priorat (3/12/2007)
On the first and second day this is mostly closed and hot. On the third day the nose still is closed, but on the palate the sweet black fruit and compote of fruit is now dominating, with notes of black coffee and sweet well integrated tannins; a dollop of liquorice is also present. No hotness anymore, enough acidity to keep this as fresh as possible (it has 14,5% alcohol). However, should be consumed on the cooler side. (90 pts.)

De eerste en tweede dag is deze wijn gesloten en voornamelijk alcoholisch. De derde dag blijft de neus gesloten, maar in de mond domineert nu het fruit, met wat zwarte koffie en goed geïntegreerde zoetige tannines; een hint van drop. Het alcoholische is nu minder dominerend en de zuren bieden voldoende frisheid, al wordt deze wijn best aan de koele kant gedronken. Verkrijgbaar bij Colruyt Klassewijnen.

Posted from CellarTracker