Fraude-onderzoek bij Frescobaldi

De Toscaanse familie Frescobaldi komt opnieuw in het nieuws, na het bericht van vorige week over de volledige overname van Orneillaia. Ditmaal is het nieuws minder positief, want de Italiaanse justitie verdenkt Frescobaldi ervan gefraudeerd te hebben door DOCG-, DOC– en IGT-wijnen te produceren met niet-gedeclareerde druiven uit andere, onbeschermde herkomstgebieden. Drie familieleden en negen werknemers van het bedrijf staan onder verdenking. Ook werd een halve miljoen liter rode wijn in beslag genomen. Het onderzoek concentreert zich op twee eigendommen van de Frescobaldi’s, Castiglione in Val di Pesa en de bottelarij van de familie nabij Pontassieve. De onregelmatigheden kwamen aan het licht tijdens een routinecontrole van de boeken waarbij sporen werden gevonden van een soort parallelle boekhouding. Exportmanager Stefano Benini verklaarde aan Decanter dat het om een routineonderzoek gaat en dat het bedrijf vertrouwen heeft in de uitkomst ervan.