Clavel Calage 2000

Pierre Clavel Calage 2000. De wijn werd vier uur voor de proeverij geopend. N Drop, zoethout, kruiden, alcohol. M Kruidig hout, zoethout, drop, zwart fruit, snoepgoed. Heel wat materiaal, nog redelijk bijtende tannines, verfrissende zuren. A Kruidig, drop. Mooi en verrassend krachtige wijn. Grote klasse, zeker in deze prijsklasse. Moet nog enkele jaren rusten. Verkrijgbaar bij Magnus, Vinesse en elders. Ca. 16 euro. Assemblage van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Zes weken vinificatie. 25 maanden op eiken vaten.

2 Reacties

  1. Beste Marc,

    Ik vind niets verkeerd aan een meer geconcentreerde La Copa Santa. Ik denk ook dat deze wijn meer bewaarpotentieel heeft. Maar de toekomst zal het uitwijzen.

  2. Ik heb deze wijn bij toeval bij Pierre Clavel geproefd vorige zomer. Ik word er niet wild of warm van. Ik heb wat reserve bij deze wijn maar… ik kan me ook vreselijk vergissen. Ik heb de indruk dat Pierre Clavel een verbeterde/geconcentreerde versie van “La Copa Santa” gemaakt heeft.  Ik mis een stylistische meerwaarde. Meer vettigheid, meer subtiliteit, meer lengte of andere smaaksensaties. Dat had ik graag geproefd. Ik geef Pierre het voordeel van de twijfel maar toch voorzichtigheid voor deze eerste uitgave. Pierre is een gedreven wijnmaker en ik weet dat hij het heel erg vind als hij zich onbegrepen voelt. Dus geduld met deze baby die nog moet groeien.

    marc dw

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.