420 Nuits Saint-Joseph 1998

{pictureref(, align:”left”)}Alain Paret 420 Nuits Saint-Joseph 1998. 12,5%. In de aangename neus geboend hout, leder en een beetje van het “putteke” (animale toets). De mond zet zoetig aan maar heeft ook verfrissende, ja zelfs sterke zuren. We vinden er vanille, boenhout, tabak, krieken en een heel klein bittertje in terug. Blijft redelijk lang hangen, met de nadruk op het hout, dat toch mooi is geïntegreerd. Heel mooi, zeker voor deze prijs. Gemaakt van 15-jaar oude Serine-wijnstokken. Serine is de oorspronkelijke Syrah-kloon met een lage opbrengst. Gerijpt in 100% nieuwe “demi-nuids”. 19,58 euro bij Colruyt Klassewijnen.

1 Reactie

  1. volmondig ;o)) mee eens… inderdaad een klassewijn… waren ze allemaal maar zo. negatief punt: de prijs van de Noordelijke Rhône wijnen… voor die prijs heb je toch een meer dan behoorlijke ChateauNeuf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.