Eerste Japanse wijn toegelaten in E.U.

Het Londense restaurant Umu (in Mayfair) schenkt als eerste restaurant in de E.U. een Japanse witte wijn. De Shizen Cuvée Denis Dubourdieu 2006 is de eerste Japanse wijn die officieel toegelaten is in de E.U. Deze witte wijn wordt geproduceerd door het Japanse concern Asagiri met de hulp van Bordeaux-oenoloog Denis Dubourdieu. De wijn is gemaakt van de Japanse druif Koshu. Dat is tegelijk de naam van het belangrijkste Japanse wijnproductiegebied, waar de helft van de Japanse wijn vandaan komt. Het gebied ligt ten westen van Tokyo en ten noorden van de berg Fuji, in de Yamanashi-prefectuur. Umu is een Japans restaurant met een Michelin-ster.

2 Reacties

  1. Bedankt, Peter. Villa Borghese had dan ook beter een persbericht uitgestuurd 😉

  2. In het Belgische restaurant Villa Borghese (te Gentbrugge) dronk ik vorige zomer op het huwelijk van mijn nichtje reeds een Japanse witte wijn: Tamba Wine gemaakt van de Japanese Delaware druif. Was bovendien goed gemaakt en verrassend lekker. Ze schenken van hetzelfde wijnhuis ook de rode Tamba gemaakt van Japanese Muscat Berry (niet geproefd). Het lijkt er dus naar dat de primeur niet in de U.K. maar in eigen land te zoeken is…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.