LVMH koopt Spaanse Bodega Numanthia-Termes

Numanthia-Termes uit het Spaanse wijngebied Toro is verkocht aan het Franse luxeconcern LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton). Met de transactie zou 26 miljoen euro zijn gemoeid, al is het echte overnamebedrag niet bekend gemaakt. Dit is toch wel een hoog bedrag voor een jong wijnhuis met een jaarlijkse verkoop van niet meer dan 100.000 flessen. De familie Eguren richtte het wijnhuis op in 1998 en haalde met wijnen zoals Termes, Numanthia en Termanthia direct hoge scores in de (voornamelijk Amerikaanse) pers. Vorig jaar kreeg Termanthia 2004 een perfecte score van 100 punten van Jay Miller, die sinds kort voor Robert Parker de Spaanse wijnmarkt volgt. Een woordvoerder van de familie Eguren verklaarde aan Franse journalisten dat LVMH al herhaalde malen had geprobeerd het wijnhuis te kopen. De gebroerder Eguren hebben volgens berichten in het Spaanse dagblad El Mundo overigens al een nieuw wijnhuis opgestart in de Toro-regio. Ze zullen in de toekomst wijnen maken onder de Bodega-naam Dominio de Eguren, die ze tot nu toe alleen gebruikten voor hun goedkope Protocolo-lijn. Voor hun nieuwe onderneming gebruiken ze slechts een klein deel van het geld dat ze ontvingen met de verkoop van Numanthia-Termes.