opnieuw fraude in bourgogne?

FRIGOVINS (Béziers) en UCCOAR (Carassonne) worden door de Franse Justitie verdacht van fraude met Italiaanse landwijn. Frigovins is in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter Françoise Vautrin (Dijon) voor “valsheid in geschriften, valse facturen en vervalsing van de oorsprong van wijn”.
Edmond Balmefrezol, zaakvoerder van Frigovins, kreeg verbod om Frigovins nog verder te leiden en aldus is het bedrijf onder curatele geplaatst. In de filière worden ook nog twee courtiers, Michel Parayre en Aimé Alaval uit de Pyrénées-Orientales, verdacht en LAUR-EHTAN, een gespecialiseerde bedrijf (Beaune) in alcohohol en brandy’s in vrac.
(bron:
Libération)
De fraudezaak (ongeveer 900.000 euro) gaat blijkbaar verder dan Italiaanse landwijn om te zetten in Franse wijn, want in Dijon zou de gerechtelijke politie op een andere fraude gestoten zijn… Pierre Bitouzet, wijnhandelaar in Savigny-les-Beaune, zou wijn uit de Côtes du Ventoux en Côtes de Languedoc gebruikt hebben om Pommards, Cortons en Corton Charlemagnes te maken….
(bron: iacchos-list)