Italiaanse verzekeraar Generali koopt Pomerol-chateau La Pointe

De Franse afdeling van de Italiaanse verzekeringsmaatschappij Generali heeft het Pomerol-chateau La Pointe gekocht. Volgens de Franse krant Sud Ouest betaalde Generali tussen de 32 en de 35 miljoen euro voor La Pointe, dat 22 ha wijngaarden bezit in Pomerol. Eigenaars tot nu toe waren de familie d’Arfeuille, maar omwille van successie-moeilijkheden hebben zij hun eigendom moeten verkopen. Generali is ook al eigenaar van Château La France in de algemene Bordeaux-appellatie. Eric Monneret is door Generali aangesteld als nieuwe directeur van La Pointe. Het valt af te wachten of hij de kwaliteit van de wijnen die er worden geproduceerd zal trachten te verbeteren. Hoewel La Pointe goede wijngaarden heeft, maakte het tot nu toe fruitige, weinig complexe wijnen met weinig bewaarpotentieel, maar wel met een (hoog) Pomerol-prijskaartje.