Ch. Haut Montplaisir Pur Plaisir 2002

Château Haut-Montplaisir (Cathy et Daniel Fournié) Pur Plaisir “Cahors” 2002. 13,5%. Pikzwarte kleur die aan het glas blijft kleven. Broeiende neus met zwart geconfijt fruit, drop en een hint van vers geschaafd dennehout. Veel materiaal in de mond, maar de tannines en het hout domineren nu nog. Niettemin is er ook veel fruit aanwezig en aangename zuren. Na twee dagen ademen is de wijn merkelijk verbeterd, maar nog altijd niet klaar. Na vier dagen is de wijn merkelijk fruitiger en toegankelijker geworden, zonder een spoor van oxidatie. Heeft duidelijk de nodige tijd nodig. Niet uitbundig (misschien ook gezien het oogstjaar), maar massa’s materiaal en veel potentieel. 89+/100. 19,95 euro bij Cave de Wittenberg. 100% Malbec van wijnranken met een gemiddelde leeftijd van 20 tot 30 jaar. Het rendement bedraagt 28 hl/ha, of drie trossen per wijnrank. Strenge selectie, vaak per perceel. Vinificatie volgens de “méthode intégrale” in 100% nieuwe eiken vaten van 500 liter. De productie bedraagt ongeveer 2.000 flessen.