Domaine de Fondreche Côtes du Ventoux Cuve Nadal 2003

Domaine de Fondreche Côtes du Ventoux Cuve Nadal 2003 – Frankrijk, Rhône, Zuidelijke Rhône, Côtes du Ventoux (28/1/2005)
Geplette braambessen in de neus, met een ondertoon van espresso en een hint van kirsch en alcohol. Krachtig in de mond, met kruidige, enigszins drogende tannines en verfrissende zuren, ondersteund door fruit van zwarte bessen, kirsch en gemalen koffiebonen. Op het etiket staat 14,5% alcohol vermeld, en hoewel dit merkbaar interfereert het toch niet te veel met de algehele kwaliteit van de wijn. Maar momenteel is dit te jong: moet minstens nog twee jaar integreren. Een mooie prestatie voor deze relatief onbekende AOC en in een superheet jaar. Verkrijgbaar bij Catering 66, Van Eccelpoel, Pin’Art etc. Opmerking: deze proefnotitie is gebaseerd op een gratis staal dat ons ongevraagd werd toegestuurd. (92 ptn.)