Languedoc AOC’s gaan meer samenwerken

Het Conseil Interprofessionnel des Vins du Languedoc (CIVL) zal de verschillende AOC’s uit het zuiden van Frankrijk voortaan promoten onder de paraplu Languedoc. De nieuwe strategie wordt ondersteund door een promotiebudget van vier miljoen euro in 2005, wat een verhoging is met dertig procent tegenover 2004. De drie grootste regionale organisaties, de CIVL, de Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon (CIVR) en de Vins de Pays d’Oc, zullen hun krachten ook bundelen om meer invloed uit te oefenen op de belangrijkste export-markten. De uitvoer van wijnen uit Languedoc en Roussillon daalde in de eerste acht maanden van 2004 met zeven procent in volume en drie procent in waarde. De export naar verdere markten zoals Canada, Japan en de V.S. zit wel in de lift.