Ch. Climens 2001

24/08/2004 | Door | Categorie: Artikels |

Chateau Climens Barsac 2001. Expressieve en zeer aangename neus met botrytis, kruidige honing, citrus- en sinaasfruit en -zeste, peperkoek… Prachtige mond met een opvallend evenwicht tussen fruit, zoete botrytiselementen en verfrissende zuren. Opvallend elegant, aangenaam, nodigt uit tot drinken… blijft evolueren in het glas. Hoog niveau. Momenteel zeer open en toegankelijk, maar wellicht grote toekomst. 98+/100.

Tags:


3 reacties op “Ch. Climens 2001”

 1. Marc De Wolf says:

  Daar was ik al bang voor! ;o)

 2. Jozef Schildermans says:

  Euh… dat zal moeilijk worden vrees ik. Ik was zo slim om deze wijn in voorverkoop te kopen tijdens de primeurcampagne en voor de Parker-punten uitkwamen (100/100). Nu is de prijs door het dak gegaan. Halve flesjes 70 euro en meer en 750 ml’s 120 euro en meer (maar tegen deze lagere prijzen denk ik niet dat iemand nog verkoopt, speculatie troef). Zoek eens bij http://www.wine-searcher.com voor een overzicht.

 3. Marc De Wolf says:

  Jozef,
  Waar is dit lekkers nog te koop en tegen welke prijs?

  groeten,
  Marc

Lees ook deze artikels: