Joan d’Anguera El Bugader 2001

“Joan d’Anguera” El Bugader Montsant 2001. 14%. Redelijk wat alcohol in de neus, gevolgd door zwart fruit, jam, aromatische kruiden en een hint van paprika. In de mond veel materiaal. Zoetige toets, veel fruit en jam, nogal wat alcohol, kruidige en ietwat korrelige tannines, drop, koffie, hint van chocolade. Zeer lange kruidig-fruitige afdronk met een heel klein bittertje. Karaktervolle, wat wilde, complexe wijn die nog wat (maar niet te veel) tijd nodig heeft. Mooi. Zeer Goed. 93/100. Verkrijgbaar bij La Buena Vida voor ca. 28 euro. 70% Syrah, 15% Cabernet Sauvignon en 15% Garnacha uit wijngaarden in de buurt van Tarragona in de DOC Montsant.

Opnieuw geproefd in februari 2007. Heeft zich goed gehouden, kruidnagel en koffie in de neus, mooi fruit in de mond. 92/100.