Marqués de Riscal 1860 2003

De naam Marqués de Riscal staat garant voor kwaliteit. Dit domein, gelegen in het Spaanse binnenland, gebruikt enkel de beste Tempranillo druiven die volop van de zon konden genieten en perfect gerijpt zijn. Na het plukken worden ze allemaal verzameld in kleine kuipen zodat de druiven zeker niet beschadigd worden.

Deze Marqués de Riscal 1860 (2003) is een topwijn. De smaak van rijp zwart fruit springt meteen uit het glas en vormt een perfecte harmonie met de mooie ondertoon van hout. Deze robuuste Spanjaard kan je zeker bekoren door zijn fluweelzachte afdronk die je doet verlangen naar een tweede glas. Zijn lekkere afdronk dankt hij onder meer aan zijn verblijf van 6 maanden in Amerikaanse vaten. De wijn is al mooi geëvolueerd en mag nu al gedronken worden. Door de goede verhouding tussen zuren-fruit-tannines blijft deze rode wijn lang fris en levendig smaken. Schenk hem gerust bij een een mals stukje runds- of lamsvlees en serveer hem zeker niet boven een temperatuur hoger dan 16 graden. Een half uurtje voor je de fles opent, mag je hem gerust even in de koelkast zetten zodat hij op temperatuur komt. Gezondheid!

Te koop bij Delhaize voor de prijs van € 7,99.