Zork ‘plopt zoals een kurk maar sluit zoals een schroefdop’

Zork is de naam van een nieuwe Australische wijnsluiting die volgens de makers het midden houdt tussen een kurk en een schroefdop. Zork ‘seals like a screw cap and pops like a cork’, aldus de makers. In Australië wordt hij gebruikt op sommige flessen van d’Arenberg, Penny’s Hill en De Iuliis. De Zork werd zopas officieel voorgesteld aan Europese wijnmakers op de London International Wine & Spirit Trade Fair. De Zork bestaat uit drie delen: een verzegeld kapje dat zich vastzet in de CETIE-band van een standaard wijnfles, een folie die een zuurstofbarrière vormt die vergelijkbaar is met een schroefdop en een dompelaar die de ‘plop’ verzorgt wanneer de Zork uit de fles wordt getrokken. De dompelaar zorgt ook voor een perfecte hersluiting van de fles. Het concept van de Zork ziet er zeer interessant uit, maar het blijft afwachten hoe succesvol hij zal worden. Op de website van Zork (klik op de titel van dit artikel) vind je alle technische details over deze nieuwe TCA-bestendige wijnsluiting.