Vinotopia (Nederlandstalige proefnotities)

Michiel Carpentier is een ervaren proever die sinds kort al zijn proefnotities sinds begin 2002 on line heeft gezet op zijn website Vinotopia. De proefnotities worden gepuurd uit een SQL database en zijn gesorteerd per thema van de proeverijen. Interessant is dat je niet alleen de notities van Michiel krijgt, maar ook de gemiddelden van de groep en een rangschikking per proeverij. De gegevens worden ook nog eens mooi in een grafiekje getoond. Michiel verwijst waar mogelijk ook naar wat anderen (zoals Robert Parker) van de geproefde wijnen vonden. Het enige spijtige is dat je niet kunt zoeken naar individuele wijnen.

1 Comment

  1. Vinotopia is nu volledig vernieuwd, en nu is het wel degelijk mogelijk om naar individuele wijnen te zoeken, zowel via bepaalde criteria zoals jaar of streek, als ook via vrije tekst. Alle suggesties voor verdere verbeteringen blijven welkom op info@vinotopia.be.

Comments are closed.