Boisset introduceert Vin de Pays in Tetra Pak

Bourgogne-producent Boisset lanceert in januari Franse “Vin de Pays” in Tetra Pak op de Britse markt, zo meldt Wine International. Onder de merknaam French Rabbit zullen monocepage-wijnen gemaakt van Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay worden geïntroduceerd in ‘melkkarton’-verpakkingen van een liter, een halve liter en een kwartliter. De wijnkartonnen of ‘e-pods’ worden verkocht in heldere metaalkleuren voor bedragen van vijf tot tien pond per liter al naargelang de druivensoort. Jean-Charles Boisset zegt dat ook milieuredenen meespelen bij de nieuwe wijnverpakking. Tetra Pak reduceert verpakkingsafval met 93% vergeleken met recyclageglas, en kost ook 83% minder om te recycleren dan glas. Het lagere gewicht zorgt bovendien voor lagere transportkosten. Glas voegt 90% toe aan het gewicht van een verpakt item, terwijl dat voor Tetra Pak slechts 4% is. Andere voordelen van Tetra Pak zijn de eenvoudigere opslag en de snellere koeling. Eens geopend zou de wijn nog drie à vier dagen goed blijven in de ijskast. Boisset introduceerde French Rabbit eerder al met succes op de Canadese markt.