Tselepos Nemea 2000

“Domaine Tselepos” Nemea Agiorgitiko Arcadia (Griekenland) 2000. 13%. Deze wijn werd me blind geserverveerd. Hij deed me denken aan een wijn uit Piemonte, een heel goede Dolcetto of zelfs Barbera. Maar het bleek dus een Griekse wijn te zijn. Impressionant! In de aangename, maar redelijk gesloten neus snoepgoed, chocolade, koffie, vanille, een beetje alcohol en een kleine toets van kruidig hout. In de mond veel materiaal: snoepgoed, veel zwart fruit, een mooie gebrande toets en vooral verfrissende zuren. De afdronk is fruitig met een lichte alcoholische prikkeling. Aangename, fruitige wijn met de nodige diepgang. Mooi evenwicht en plezierig om te drinken. Zeer interessante prijskwaliteitverhouding: hij kost 8,68 euro bij de Belgische invoerder CVH in Brussel. Gemaakt van de authentiek Griekse Agiorgitiko of “St. George” druif.