La Madura Vin de Pays d’Oc Blanc 1999

De wijnen van “Domaine La Madura” uit het Zuid-Franse St. Chinian worden sinds kort bij ons ingevoerd door Magnus in Antwerpen. In de komende dagen proeven we er een aantal van. We starten met Domaine La Madura Vin de Pays d’Oc Blanc 1999 op basis van Sauvignon Blanc, hoewel we dat blind niet zouden zeggen: het is geen typische Sauvignon, eerder een exotische wijn à la Viognier. In de neus boterkaramellen, marsepein, perzik, limoen. In de kruidige mond zilt en mineralen (grind), gras, ietsje droogtrekkend, aangename maar flinke zuren (bewaarpotentieel!), rijpe perzik en andere exotisch fruit. Mooie complexe wijn die veel zon heeft gezien; vol van smaak, maar (nog) ruw en exotisch. Volgens de importeur kan hij bewaard worden tot in 2005. De druiven voor deze wijn staan aangeplant op een hoger gelegen, fris kleikalk-perceel. Hij gistte “sur lie” op eiken vaten van een jaar oud. De witte zonder de toevoeging ‘Tradition’ (zie La Madura Tradition Blanc 1999) is de prestigeversie. Om alle verwarring te vermijden zal volgend jaar op het etiket de toevoeging ‘Prestige’ worden geplaatst. 14,01€ of 565 BEF.