Rosemount Shiraz 1998

In sommige GB’s is voor een goede 300 BEF de Rosemount Shiraz 1998 verkrijgbaar. Wij vinden hem minder complex dan de 1997 maar deze ronde en volle Australische shiraz blijft toch bekoren met zijn donkerpaarse kleur en fruitige neus met hints van cassis, peer, mokka. Zijn hoge alcoholgehalte (14 graden) wordt gecounterd door aangename zuren. In de afdronk vinden we een licht bittere toets. Drink hem niet te warm. Veel wijn voor weinig geld! In Delhaize kunt u momenteel de Chileense Don Melchior Cabernet Sauvignon Private Reserve Puente Alto wijngaard Maipo vallei 1996 kopen voor iets meer dan 700 BEF. De wijn wordt door het Chileense prestigehuis Concha y Toro op z’n Frans gevinifieerd en is duidelijk gericht op de internationale markt. Wine Spectator gaf hem trouwens 90 punten. Wij persoonlijk vinden hem te “Chileens” en helemaal niet “Frans” voor een Cab. In de mond overheersen rood fruit, kruiden en peper. Een spoor van metaligheid en hints van bitter verdwijnen als je de fles een tijdje laat ademen. Liefhebbers van een fruitige Cab kunnen voor dit bedrag betere koopjes vinden.